Інформація з Посольства

2165
AMBASCIATA D’ITALIA KIEV

Посольство Італії в Україні повідомляє, що громадяни України, які бажають отримати італійську шенгенську візу, можуть звернутися або безпосередньо в Консульство або в наведені нижче Візові центри, розташовані в  обласних центрах України.
Відповідну інформацію можна отримати на офіційному сайті Посольства  www.ambkiev.esteri.it або на сайті Візового центру, уповноваженого за вказівкою Посольства Італії на прийом документів на візу: Visa Management Service italy-vms.com.ua
Вартість шенгенської візи типу С (туризм, бізнес і т.д.) становить 35 євро. Вартість національної візи типу D (робота за наймом, підприємницька робота, возз’єднання сім’ї, і т.д.) становить 116 Євро. Вартість студентської візи типу «D» (національної) становить 50 євро.
Звертаємо Вашу увагу на те, що піврічні візи, і візи терміном від року до п’яти років також коштують 35 Євро.
Посольство Італії в Україні закликає не довіряти тим громадянам, які обіцяють посприяти отриманню віз за додаткову плату, посилаючись на неіснуючі контакти всередині самого Консульства.

Список уповноважених Візових центрів, які діють на території України:

 

Київ
Круглоунiверситетська, 3-5

Вінниця
вул. Гоголя, 30

Дніпро
вул. Січових Стрільців, 18

Івано-Франківськ
вул. Січових Стрільців, 48

Львів
просп. В’ячеслава Чорновола, 99

Маріуполь
просп. Миру, 81

Одеса
вул. Пушкінська, 77

Харків
вул. Пушкінська, 68

Херсон
вул. Маяковського, 16-А

 

2165
AMBASCIATA D’ITALIA KIEV

Для громадян України, Вірменії, Азербайджану, Грузії та Російської Федерації, застосовуються такі тарифи:

Тип запитуваної візи Tривалість перебування Тариф/Євро
Транзит в аеропорту
(Віза типу “A”)
0 днів 35
Туризм, бізнес,
лікування, спортивні змагання,
запрошення, робота за наймом,
підприємницька діяльність,
релігійні мотиви, транзит
(Віза типу “C”, Шенген)

C: від 1 до 90 днів.

та

C1, C2, C3, C5: від 1 до 5 років

35

Студентська
(Віза типу «С», Шенген)

Від 1 до 90 днів Безкоштовно
Медична, сімейні мотиви, робоча автономна, робоча по найму, релігійна,
повторний в’їзд
(Віза типу “D”, Національна)
Від 91 до 365 днів 116

Студентська
(Віза типу “D”, Національна)

Від 91 до 365 днів 50

Звільнення від сплати консульського збору за обробку запиту на візу у випадках, передбачених Угодою про спрощення оформлення віз між ЄС та Україною

Оплата за обробку запитів на оформлення віз не стягується з таких категорій осіб:
a) близьких родичів: одного з подружжя, дітей (у тому числі всиновлених), батьків (у тому числі опікунів), дідусів, бабусь та онуків, які відвідують громадян України, які мають дійсний дозвіл на проживання на території держав-членів;
b) членів офіційних делегацій, які за офіційним запрошенням, надісланим українській стороні, беруть участь у зустрічах, консультаціях, переговорах та програмах обміну, а також у заходах, що проводяться  міжурядовими  організаціями на території однієї здержав-членів;
c) членів органів державної  влади та місцевого самоврядування, конституційних і верховних судів, якщо ця Угода не звільняє їх від необхідності отримувати візи;
d) учнів, студентів, аспірантів і вчителів, які їх супроводжують під час подорожі з метою навчання чи освітньої підготовки;
e)інвалідів та осіб, які їх супроводжують, якщо в цьому є необхідність;
f) осіб, які надали документи, що свідчать про необхідність їхньої подорожі з гуманітарних міркувань, у тому числі для одержання невідкладного медичного лікування, та особи, яка їх супроводжує, або з метою участі в похоронах близького родича, або з метою відвідання тяжкохворого близького родича;
g) учасників міжнародних спортивних заходів та осіб, які їх супроводжують;
h) учасників наукових,  культурних та мистецьких  заходів,  у тому числі університетських та інших програм обміну;
i) учасників офіційних програм обміну, організованих містами-побратимами;
j) журналістів;
k) пенсіонерів;
l) водіїв, які здійснюють міжнародні вантажні та пасажирські перевезення на територію держав-членів транспортними засобами, зареєстрованими в Україні;
m) членів бригад поїздів, рефрижераторів та локомотивів у міжнародних поїздах, які прямують до території держав-членів;
n) дітей віком до 18 років і дітей віком до 21 року, які знаходяться на утриманні;
o) представників релігійних громад;
p) особи вільних професій, які приймають участь у виставках, конференціях, симпозіумах, міжнародних семінарах чи інших аналогічних заходах, організованих на території держав-членів ЄС;
q) осіб віком до двадцяти п’яти років, які приймають участь в семінарах, спортивних, культурних чи освітніх заходах, організованих неприбутковими асоціаціями;
r) представників організацій, які здійснюють поїздки з метою навчання, семінарів та конференцій, також в рамках програм обміну;
s) учасників офіційних програм прикордонного співробітництва з Європейським Союзом, кооперації, таких як Європейський інструмент сусідства та партнерства (ЄІСП)

Інші категорії осіб (родичі до другого ступеню споріднення) або громадяни Третіх країн – родичі громадян ЄС чи ЄЕС, які реалізовують своє право на вільне пересування та подорожують разом з громадянами ЄС/ ЄЕС або їдуть до них:
1) Один з подружжя;
2) Партнер, який уклав договір з громадянином ЄС, союз якого зареєстрований згідно законодавства держави-члена та з дотриманням наступних умов:- законодавство приймаючої держави-члена прирівнює зареєстрований союз до шлюбу, – союз укладено з дотриманням умов, передбачених відповідним законодавством приймаючої держави-члена;
3) Близькі родичі по низхідній лінії споріднення (діти, онуки) віком до 21 року або ті, які знаходяться на утриманні одного з подружжя чи партнера;
4) Близькі родичі по висхідній лінії споріднення (батьки – баба/дід – брат/сестра);
5) Усиновлені неповнолітні діти.

 
Для всіх громадян країн, не зазначених вище, застосовуються такі тарифи:

Тип запитуваної візи Tривалість перебування Тариф/Євро

Транзит в аеропорту
(Віза типу “A”)

днів 60

Туризм, ділова, медична,
спортивна, запрошення,
робоча автономна,
робоча по найму,
релігійна, транзит
(Віза типу “C”, Шенген)

C: від 1 до 90 днів

та

C1, C2, C3, C5: від 1 до 5 років

60

Студентська
(Віза типу «С», Шенген)

Від 1 до 90 днів Безкоштовно

Медична, сімейні мотиви, робоча автономна, робоча по найму, релігійна,
повторний в’їзд
(Віза типу “D”, Національна)

Від  91 до 365 днів 116

Студентська
(Віза типу “D”, Національна)

Від 91 до 365 днів 50

Зверніть увагу: 
• Консульський збір сплачується в гривнях відповідно до курсу валют, який визначається Посольством. Детальну інформацію можна знайти на інформаційному стенді Консульської Канцелярії або на сайті www.ambkiev.esteri.it
• Сервісний збір Візового Центру може бути сплачений тільки в національній валюті (гривня) в касах Візового Центру та назад не повертається.
• Сервісний збір може змінюватися без попередження.
Всі платежі здійснюються в гривнях та не повертаються. Плата вноситься готівкою в Візовому Центрі.